Vlaamse Open Tuindagen in de Heemtuin Rucphen
30-06-2024

Vlaamse Open Tuindagen in de Heemtuin Rucphen

Zondag 30 juni is de Heemtuin Rucphen geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur in het kader van de Vlaamse Open Tuinendagen, waaraan de Heemtuin ook dit jaar weer meedoet.
Zo'n 160 tuinen in Vlaanderen en Nederland openen hun poort voor het publiek.
De toegang bedraagt € 3,-. Kinderen t/m 12 jaar mogen, onder begeleiding, gratis de tuin bezoeken.Eind juni staat de Heemtuin in Rucphen optimaal in bloei. De akkers zijn bontgekleurd door de akkerbloemen, zoals klaprozen, korenbloemen, bolderikken en gele ganzenbloemen.
In de poelen het hete grote ven bloeien waterlelies, gele plomp en wateraardbei. Vanaf de vlonders kun je de kikkers zien kwaken en libellen en waterjuffers voorbij vliegen..
Op de hei en bij de Sijpeltjes bloeien de orchideeën en ook het kalkgrasland is een kleurige bloemenzee.
Overal in de tuin zijn banken en zitjes om van daar af van de tuin te genieten.  In Ut Gebouwke worden kruidenproducten getoond.
Daarnaast toont Ingrid Gijzen haar keramiekproducten en laat Mariet Kapitein cyanofotografie-opnamen zien. Cyanotypie is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat.

Het terras is weer geopend en hier kunt u koffie, thee, frisdrank of een biologisch sapje bestellen.Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Naast de heemtuin kunnen zij ook terecht in het belevingsbos met onder andere een blotevoetenpad. Meer informatie over de deelnemende tuinen vindt u op www.opentuinen.be

Over de locatie

De Heemtuin

Locatie

Aanraders

Eten & Drinken

Overnachten