Evenementen

De beste evenementen op een rij! Per maand zie je de activiteiten die op dat moment spelen. Kom ook eens naar een echt lokaal of zelfs internationaal event in onze streek! Kom en ontdek alle uitjes van Rucphen, Sprundel, St. Willebrord, Schijf en Zegge.

Augustus 2019

Kinder Vakantie Werk – KVW 2019
05-08-2019 Agora

In een Oosters rijk, hier ver vandaan in China, leven twee zussen MahJong Li en MahJong Kim in harmonie en heersen over het MahJong imperium. Op een dag besluit de boze tovenaar KwaJong de macht over te nemen door de zussen te betoveren, dit lukt maar deels. Om toch het land te verdelen om zo de macht te krijgen tovert hij een magische muur en worden de zussen van elkaar gescheiden. Gelukkig kent Tjang iemand die dapper, slim en knap is om dit probleem aan te pakken: Kuifje! Tjang schrijft een brief naar zijn vriend. Kuifje reist af naar het verre Oosten met zijn vrienden kapitein Haddock, de detectives Jansen en Janssen en professor Zonnebloem. We hopen dat alle kinderen van Rucphen en omgeving ons komen helpen in de 5eweek van de vakantie van 5 t/m 9 augustus.

Maandag: ergens centraal in Rucphen
Dinsdag: zitten we in het bos
Woensdag: mogen weer naar Steketee Outdoor (Gastelsebaan 18a)
Donderdag: rondom Agora met een Meerkamp
Vrijdag: een leuke uitdaging centraal in Rucphen

Alle Kinderen van de basisschool groepen 3 t/m de brugklas, en voor de 65+ groep vanaf het tweede jaar van de middelbare school zijn welkom in Agora, Rucphense Vaartkant 2b te Rucphen. Kosten zijn €4,- per dag en €15,- voor de hele week.

Je kan alleen op maandag voor een hele week betalen en alleen voor vrijdag opgeven is niet mogelijk. We kunnen (ivm snelle groepsindeling) alleen tweetallen bij elkaar in een groep zetten. Mocht je dit willen, meld dit dan aan bij de inschrijving. Vrijdag blijven de kinderen frietjes eten in Agora.

Braderie St. Willebrord
31-08-2019 St. Willebrord

Koolen & Koolen organiseert op zaterdag 31 augustus 2019 het evenement Braderie in St. Willebrord. Wilt u deelnemen aan dit evenement?

Oktober 2019

Sprundel got Talent
05-10-2019 Sprundel

Laat zien wat je kunt tijdens Sprundel got talent!

Kluiskenshof 10 van AVR
20-10-2019 Baanvelden, Rucphen

Kluiskenshof 10 van AVR’90 de loop voor iedereen!

Locatie:
Atletiekbaan AVR’90, Baanvelden 21a (Sportcentrum De Vijfsprong) Rucphen – START om 11.00 uur

Inschrijven:
Voorinschrijven kan uiterlijk tot en met 15 oktober 2018 via www.AVR90.nl of www.inschrijven.nl
Inschrijven mag uiteraard ook op de wedstrijddag bij het secretariaat tussen 09 : 30 en 10 : 45 uur

Voorinschrijven:
Afstand 10 km – 6,00 euro / Afstand 5 km – 4,00 euro

November 2019

Lichtjestocht Rucphen
01-11-2019 Rucphen

Een parade met lichtjes in Rucphen.

Bevrijdingsoptocht
03-11-2019 Sprundel

Bevrijdingsoptocht mei 1945 in Sprundel. De versierde wagen draagt de titel VREDE. Foto is gemaakt voor de bakkerij van Janus v/d Smissen in de St. Janstraat. Maar het zwaartepunt komt vanuit organisatorisch oogpunt te liggen op de Bevrijdingsstoet die zondag 3 november vanaf 13.30 uur door Sprundel zal trekken. Voor de organisatie tekent trouwens een gelegenheidscomité bestaande uit mensen van de Heemkundekring en Beleef Sprundel

Pepernotenmarkt
24-11-2019 Zegge

Deze succesvolle formule keert jaarlijks terug. Op de markt zijn plaatselijke winkeliers aanwezig maar ook marktkooplui. Verder is er entertainment voor de kinderen en natuurlijk ontbreken ook Sinterklaas en zijn zwarte pieten niet. De Pepernotenmarkt werd goed bezocht. Er heerste een gezellige sfeer.

December 2019

Kerstparade Sprundel
21-12-2019 Sprundel

Op het Kloosterplein  gaan dan vanaf 18:00 uur de stalletjes met drankjes en hapjes open. Daarna vertrekt de parade met grote, kleine voertuigen en groepen, vol kleuren en lichtjes. Na terugkomst zijn op het podium diverse optredens en omstreeks 21:15 uur is de traditionele sterretjesregen, gevolgd door een Kerstparty in De Trapkes.

Januari 2020

NK Veldrijden 2020
11-01-2020 Baanvelden, Rucphen

VELDRIJDEN – Het NK veldrijden wordt begin 2020 gehouden in Rucphen. ,,Voor ons is dat de eerste stap die we wilden maken”, zegt parcoursbouwer Camiel van den Bergh over de ambities van de Cyclocross Rucphen. Twee jaar geleden stelde Rucphen zich kandidaat voor het Nederlands kampioenschap. Enkele dagen geleden viel tot ieders grote vreugde  de toewijzing in de bus. 

In Rucphen wordt het gezien als de beloning voor de manier waarop de wedstrijd de laatste jaren aan de weg timmert. Zo maakte de cross twee jaar geleden indruk met de door Van den Bergh gebouwd carrousel. Een kunstig bouwwerk dat een lust is voor het oog van de toeschouwers en een kwelling voor de renners. ‘Camiel’s Carrousel’ werd een hit en werd gekopieerd in andere crossen.

,,Op het NK zit hij er natuurlijk ook weer in”, zegt Van den Bergh. ,,Voor zo’n hindernis heb je geen speciale toestemming nodig. Het is gewoon een stuk parcours dat je fietsend neemt.”

Het NK wordt ook gewoon gereden op de bekende locatie achter sporthal De Vijfsprong. ,,Het parcours zelf ondergaat dit seizoen een verandering, maar de plek blijft dezelfde. We hebben we gekeken naar alternatieven, maar dit blijft de beste locatie als je rekening moet houden met meer dan het parcours zelf.”

Eind januari wordt voor de zevende keer de Cyclocross Rucphen gereden. ,,We voeren dan al wat noviteiten in. Onder andere een modderbak”, verklapt Van den Bergh.

Kees Kools, voorzitter van de Stichting die de cyclocross organiseert, geeft namens het bestuur aan erg blij te zijn met de toewijzing door de KNWU. Het betekent voor ons een extra stimulans om door te gaan en te proberen ons te blijven verbeteren om in 2019/2020 het NK tot een groot succes te maken.
De toewijzing is ook een blijk van waardering voor alle inzet van heel veel vrijwilligers de afgelopen edities.

Het NK vindt op zaterdag en zondag plaats. De exacte datum is nog niet bekend want die wordt bepaald door de UCI. In alle landen vinden namelijk de nationale kampioenschappen in hetzelfde weekend plaats en de UCI geeft dat weekend een plaats op de internationale agenda.

Ook wethouder René Lazeroms is erg in zijn nopjes met de toewijzing van het NK omdat daarmee Rucphen als wielergemeente nog eens nadrukkelijk op de kaart gezet wordt en omdat het belang van West-Brabant op het gebied van de wielersport nog eens extra wordt benadrukt.

De locatie waarop het wielerevenement georganiseerd wordt maakt onderdeel uit van de plannen voor de Binnentuin die in een ver gevorderd stadium van voorbereiding zijn.

Hoe het parcours er in 2019/2020 definitief uit zal gaan zien is nog niet bekend omdat er op dat moment al onderdelen van de plannen voor de Binnentuin in uitvoering, dan wel gerealiseerd zullen/kunnen zijn. Bij de uitvoering van de plannen zal steeds rekening gehouden worden met de belangen van de Cyclocross Rucphen.

Al bij de komende editie wordt het parcours ten opzichte van voorgaande jaren gewijzigd. De eerste voorbereidende werkzaamheden door de vrijwilligers, om het parcours in gereedheid te brengen, zijn ondertussen voorzichtig gestart.

Mei 2020

Afsluiting Processie Meimaand
01-05-2020 Zegge

Zegge is een bedevaartsoord waar jaarlijks duizenden pelgrims naar toe komen. Hoogtepunt is elk jaar de meimaand. Dagelijks wordt het rozenhoedje gebeden in de kapel. In de Meimaand komen er meer dan tienduizend bedevaartgangers naar Zegge. De afsluiting van de Meimaand gebeurd met een plechtige processie.