Omgeving en gebied

Er valt genoeg te ontdekken in onze streek van bos en heide.

De gemeente Rucphen heeft veel te bieden voor hen die op zoek zijn naar sportieve activiteiten. Van het intensief sporten op de skibaan tot het recreatief wandelen en fietsen in de Rucphense bossen. Alles is mogelijk!

Door gebruik te maken van het SES wandel- en fietsknooppuntensysteem komt u op vele mooie plekjes in Rucphen. Door de plaatsing van de nieuwe rustplaatsen in het buitengebied kunt u op een ontspannen manier genieten van uw tocht. Ook de themaroute, en de daarbij behorende volksverhalen, van het Klaveren Vrouwke is zeker de moeite waard.

Door het ruime aanbod van natuurlijke elementen kan de ware natuurliefhebber zijn of haar hart ruimschoots ophalen. De Rucphense bossen en het uitgestrekte platteland zijn een ware lust voor het oog. Door bezoekjes te brengen aan de vele agrarisch-toeristisch ondernemers kunt u in contact komen met het typische plattelandsgevoel. Ook een bezoekje aan de heemtuin mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan de gemeente Rucphen. Deze heemtuin is één van de mooiste natuur- en landschapstuinen van Nederland en Vlaanderen.

Voor de echte Brabantse gastvrijheid kunt u terecht op één van de campings die de gemeente rijk is. Of u nu op een leuke gezinscamping wilt verblijven of kleinschalig bij de boer, in Rucphen is het mogelijk. Natuurlijk kunt u ook kiezen om in groepsaccommodatie of hotel te verblijven. De Brabantse gezelligheid kunt u vinden in de restaurantjes of de vele cafeetjes  die in ieder dorp van de gemeente te vinden zijn. Ook voor uw boodschappen kunt u terecht in één van de vijf kerkdorpen.

Toerisme en Recreatie wordt steeds belangrijker in de gemeente Rucphen. Toeristen kunnen  volop wandelen of fietsen in de Rucphense bossen en het uitgestrekt buitengebied. Een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de Heemtuin, Sneeuwattractiepark Skidome of aan één van de vijf dorpen zijn ook zeker de moeite waard.

Filter Toepassen
Avontuur
Cultuur
Rust

Ontdek alle routes

Kom heerlijk wandelen of fietsen in onze bosrijke streek. Actiever? Ideale locatie voor mountainbikers en prachtige coursen voor te wielrennen.