De Verdwenen Venen

Flirten met de Belgische grens of genieten van een route waar ook een aantal buurgemeenten worden aangedaan? Bekijk de fietsroutes van de Verdwenen Venen in de gemeente Rucphen. Deze routes voeren u door een gevarieerd landschap vol natuurlijke en historische bezienswaardigheden. Hieronder vindt u een korte introductie van enkele van de meest interessante fietsroutes in dit gebied.

1. Grenzeloze Venen (51,5 km)

Deze route leidt u door een uitgestrekt gebied dat de grens overschrijdt tussen Nederland en België. U fietst door bossen, langs vennen en door open landschappen, waarbij u kunt genieten van de rust en de natuurlijke schoonheid van de regio. Onderweg zijn er voldoende plekken om even te pauzeren en te genieten van de omgeving.

2. Van Turf naar Veengebied (55 km)

Deze route biedt een diepgaande blik in de geschiedenis van het turfgraven en de ontwikkeling van veengebieden in de regio. U fietst langs historische turfvaarten, veenputten en door veenbossen. Deze route is ideaal voor fietsliefhebbers die niet alleen van natuur, maar ook van geschiedenis houden.

Tips voor onderweg:

  • Informatiepunten: Langs de routes vindt u meerdere informatiepunten waar u meer kunt leren over de geschiedenis en natuur van de regio.
  • Parkeren en Horeca: Er zijn diverse parkeermogelijkheden en horecagelegenheden beschikbaar om uw fietstocht zo comfortabel mogelijk te maken.
  • Fietsknooppunten: Het netwerk van fietsknooppunten maakt het eenvoudig om uw eigen route samen te stellen of om een van de voorgestelde routes te volgen.

Deze fietsroutes bieden een geweldige manier om de verborgen schatten van de gemeente Rucphen te ontdekken. Of u nu kiest voor een lange rit door de grensoverschrijdende natuur of een korte tocht langs lokale bezienswaardigheden, u zult zeker genieten van de serene schoonheid en rijke geschiedenis van dit unieke gebied.

Activiteit Fietsen
Afstand  km
Startpunt