Sint Franciscusroute

De Sint Franciscusroute is een splinternieuwe route van 38 kilometer. Deze pelgrimstocht voert langs de religieuze erfgoedpareltjes en de mooie natuur van de vijf kerkdorpen in onze gemeente Rucphen. Het is een route, waarbij inspanning, bezinning en ontspanning samengaan.

Op initiatief van Beleef Sprundel en van de Franciscusparochie is de Sint Franciscusroute ontstaan die op 4 oktober, Franciscusdag, officieel wordt geopend. Er is dan ’s morgens om 9:00 uur een Franciscusviering in de kerk van Zegge. Hierbij gaat het pastoraal team in de viering voor. Aan het eind van de viering overhandigen de initiatiefnemers de eerste brochure aan een vertegenwoordiger van de gemeente Rucphen en aan onze pastoor H. van Geel.

De fietsroute is volledig bewegwijzerd met routebordjes met daarop een passende afbeelding van Sint Franciscus.

Na de viering op 4 oktober kan vanaf 13:00 uur iedereen die dat wilt de route rijden. De brochure met een plattegrond van de route is vanaf dat moment gratis te verkrijgen in de vijf kerken van de Sint Franciscusparochie. Die middag zijn speciaal voor de opening van deze route alle kerken van de gemeente Rucphen open. Iedere kerk/kapel belicht een aspect van het leven van Franciscus. Ga naar de website van de Sint Franciscusparochie voor actuele informatie.

Iedereen is van harte welkom!

Activiteit Fietsen
Afstand 38,6 km
Startpunt Raadhuisstraat, Rucphen, Nederland