Kruidenbijeenkomst Heemtuin Rucphen
06-04-2024

Kruidenbijeenkomst Heemtuin Rucphen

Zo op het eerste gezicht doodnormale planten als brandnetel, smeerwortel, goudsbloem en paardenbloem hebben ons veel te bieden.
Ze kunnen een bezoek aan de huisarts voorkomen als het gaat om een verkoudheid, verwonding, een hoofdpijn of een verrekte spier.Onze overgrootmoeders werkten ermee , maar wij zijn, na een paar generaties, dit hele scala van hulpmiddelen uit de natuur vergeten.Kruiden kun je op allerlei manieren gebruiken; in een lekkere thee, als compres, als zalf of als tinctuur.
Maar ook bij je eten en verzorging van je huid, als hulpje in de tuin en zo zijn nog meer toepassingen. In de Heemtuin in Rucphen aan de Baanvelden 12 in Rucphen, kun je tijdens de 6 bijeenkomsten kennismaken met de geheimen en de geneeskrachtige werking van kruiden uit je eigen tuin of uit het wild.Tijdens deze ochtenden ga je ook zelf een tinctuur, zalf of olie maken.Het gebruik van verschillende kruiden en oliën voor diverse aandoeningen wordt besproken. In de laatste praktijkbijeenkomst maken we zelf kruidenolie, thee, capsules, tinctuur of zalf.Elke bijeenkomst duurt ongeveer 2½ uur en start om 9:30 uur. De deur is geopend vanaf 9:15 uur. Voor meer informatie of inschrijving mail je naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl onder vermelding van Kruiden voorjaar 2024.  De Heemtuin is vanaf 17 maart weer op alle werkdagen geopend tussen 09:00 uur en 16:00 uur en ook op de zondagmiddagen en 2e Paasdag en2e Pinksterdag van
13:00 uur tot 16:00 uur. Op Eerste Paasdag en eerste Pinksterdag is de Heemtuin gesloten.

Over de locatie

Heemtuin Rucphen 

Locatie

Aanraders

Eten & Drinken

Overnachten