NK Veldrijden 2020
11-01-2020  t/m  12-01-2020

NK Veldrijden 2020

Het NK veldrijden wordt begin 2020 gehouden in Rucphen. ,,Voor ons is dat de eerste stap die we wilden maken”, zegt parcoursbouwer Camiel van den Bergh over de ambities van de Cyclocross Rucphen. Twee jaar geleden stelde Rucphen zich kandidaat voor het Nederlands kampioenschap. Enkele dagen geleden viel tot ieders grote vreugde  de toewijzing in de bus. In Rucphen wordt het gezien als de beloning voor de manier waarop de wedstrijd de laatste jaren aan de weg timmert. Zo maakte de cross twee jaar geleden indruk met de door Van den Bergh gebouwd carrousel. Een kunstig bouwwerk dat een lust is voor het oog van de toeschouwers en een kwelling voor de renners. ‘Camiel’s Carrousel’ werd een hit en werd gekopieerd in andere crossen. ,,Op het NK zit hij er natuurlijk ook weer in”, zegt Van den Bergh. ,,Voor zo’n hindernis heb je geen speciale toestemming nodig. Het is gewoon een stuk parcours dat je fietsend neemt.” Het NK wordt ook gewoon gereden op de bekende locatie achter sporthal De Vijfsprong. ,,Het parcours zelf ondergaat dit seizoen een verandering, maar de plek blijft dezelfde. We hebben we gekeken naar alternatieven, maar dit blijft de beste locatie als je rekening moet houden met meer dan het parcours zelf.”

De organisatie

Toegang tot het NK veldrijden is gratis! Stichting Wielerpromotion Rucphen
p/a Kaaistraat 50
4711 HS SINT WILLEBRORD
Nederland Cyclocross website en E-mail

NK Veldrijden in Rucphen

Kees Kools, voorzitter van de Stichting die de cyclocross organiseert, geeft namens het bestuur aan erg blij te zijn met de toewijzing door de KNWU. Het betekent voor ons een extra stimulans om door te gaan en te proberen ons te blijven verbeteren om het komende NK tot een groot succes te maken. De toewijzing is ook een blijk van waardering voor alle inzet van heel veel vrijwilligers de afgelopen edities.

Het NK vindt op zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020 plaats. Ook wethouder René Lazeroms is erg in zijn nopjes met de toewijzing van het NK omdat daarmee Rucphen als wielergemeente nog eens nadrukkelijk op de kaart gezet wordt en omdat het belang van West-Brabant op het gebied van de wielersport nog eens extra wordt benadrukt.

Al bij de komende editie wordt het parcours ten opzichte van voorgaande jaren gewijzigd. De eerste voorbereidende werkzaamheden door de vrijwilligers, om het parcours in gereedheid te brengen, zijn ondertussen gestart.

Programma

Zaterdag 11 januari 2020

 • 09:30 uur  Masters 50+
 • 10:45 uur  Masters 40+
 • 12:00 uur  Amateurs/sportklasse
 • 13:15 uur  G/ID-klasse
 • 14:00 uur  Meisjes nieuwelingen
 • 15:00 uur  Jongens nieuwelingen

Zondag 12 januari 2020

 • 10:00 uur Junioren dames
 • 11:15 uur Junioren heren
 • 12:30 uur Beloften vrouwen
 • 13:45 uur Elite mannen / beloften
 • 15:15 uur Elite vrouwen

Bereikbaarheid

Voer de volgende locatie in uw navigatie

Kozijnenhoek 21, 4715 RE  Rucphen
(Dit is de locatie van Laco sportcentrum Rucphen)

Volg vervolgens hier de gele borden.

Openbaar vervoer
Streekvervoer businformatie bel: 0900 – 9292 of kijk op internet:
www.veolia-transport.nl.

Nederlandse Spoorwegen: de treintaxi komt vanuit station Roosendaal naar Sportcentrum De Vijfsprong. Kijk op internet: www.ns.nl of algemene informatie openbaar vervoer: www.9292ov.nl

De toegang is gratis net als parkeren!

Locatie

Aanraders

Eten & Drinken

Overnachten