Vlaamse Open Tuindagen in de Heemtuin Rucphen
25-06-2022  t/m  26-06-2022

Vlaamse Open Tuindagen in de Heemtuin Rucphen

Zaterdag 25 juni en zondag 26 juni is de Heemtuin Rucphen geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur in het kader van de Vlaamse Open Tuinendagen, waaraan ook de Heemtuin meedoet.
Zo'n 150 tuinen in Vlaanderen en Nederland openen hun poort voor het publiek.
De toegang bedraagt € 3,-. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis de tuin bezoeken.Eind juni staat de Heemtuin in Rucphen maximaal in bloei. De akkers zijn bontgekleurd van de klaprozen, korenbloemen, bolderiken en gele ganzenbloemen.
In het ven en de poelen bloeien waterlelies, gele plomp en wateraardbei en kwaken de kikkers. Deze zijn vanaf de vlonders goed te zien, evenals de vele libellen en waterjuffers.
In de natte hei van het arm beekdal wacht het vleesetende plantje zonnedauw op een prooi. Op de hei en bij de Sijpeltjes bloeien de orchideeën en ook het kalkgrasland is een kleurige bloemenzee.
Overal in de tuin zijn banken en zitjes om van daar af van de sfeer te genieten. Geregeld laten de kikkers zich van zich horen.In Ut gebouwke kunt u kruidenproducten zien, bijzondere keramiek en schilderijen.
Het terras is weer geopend en hier kunt u koffie, thee, frisdrank of een biologisch sapje bestellen.Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Naast de heemtuin kunnen zij ook terecht in het belevingsbos met onder andere een blotevoetenpad. Meer informatie over de deelnemende tuinen vindt u op www.opentuinen.be

Buiten het Open Tuinenweekend is de Heemtuin in de zomermaanden elke werkdag geopend, van 09.00 uur tot 16.00 uur en op zondagmiddagen van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Tot medio augustus wordt elke week, één vroege ochtend of avond de tuin extra opengesteld voor fotografie-liefhebbers, het zogeheten Gouden Uur. De tijdstippen daarvan staan ook vermeld op Facebook en op de website.

Heemtuin Rucphen :: Welkom

Over de locatie

Heemtuin Rucphen

Locatie

Aanraders

Eten & Drinken

Overnachten