Binnentuin

Leisuregebied Binnentuin: een impuls voor toerisme en recreatie in de gemeente Rucphen

De ontwikkeling van Leisuregebied Binnentuin is één van de speerpunten van de Toekomstvisie Puur Rucphen 2030. De ontwikkeling van De Binnentuin draagt bij aan voldoende voorzieningen in de gemeente Rucphen. En het geeft een impuls aan het toerisme en recreatie. Het accent ligt met name op activiteiten met een actief, sportief en gezond karakter. De Binnentuin zal onze gemeente zeker meer op de (recreatieve) kaart gaan zetten. Naast het aantrekken van nieuwe bezoekers, zijn de voorzieningen ook zeker bedoeld voor onze eigen inwoners. Daarbij geeft het ook een positief effect aan de werkgelegenheid binnen onze gemeente.

Diverse voorzieningen
Leisuregebied De Binnentuin voorziet onder meer in realisatie van twee vakantieparken, hotel en wielerretail. Ook komt er ruimte voor een nieuwe attractie naast de bestaande Skidôme.

Sportcentrum De Vijfsprong
Er zijn ook plannen voor het naastgelegen sportcentrum De Vijfsprong. Zo is het de bedoeling de sporthal te renoveren. Ook de mogelijkheden voor het binnenbad worden in kaart gebracht.

Buitensport
Er zijn diverse investeringen gedaan voor de buitensportverenigingen van de gemeente Rucphen. Op de plaats van de voormalige midgetgolfbaan is een tennispark gerealiseerd. Ook Wielervereniging Willebrord Wil Vooruit krijgt een wielerbaan. Zo hoeven zij niet enkel meer op de openbare weg te trainen. Handbalvereniging Orion krijgt er een wedstrijdveld bij. Ook de atletiekvereniging gaat er op vooruit. De atletiekbaan van 300 meter lang wordt 400 meter lang. De buitensportverenigingen kunnen zo weer jaren vooruit.